PRIMON

Nyomtatásvezérlés


A PRIMON Nyomatmenedzsment rendszer nyomtatásvezérlési funkcióval is bővíthető, mely kiegészíti a nyomtatásfigyelő alkalmazást. A felhasználók számára kötetlenebb környezetet biztosít a nyomtatások elérésére, a nyomtatási feladatok összegyűjtésére. Ennek köszönhetően egy költséghatékonyabb, magas szintű működés valósul meg.
 
Az alkalmazók nem kötelezően kijelölt eszközökre küldik a nyomtatási feladataikat, hanem egy úgynevezett Proxymity nyomtatón keresztül egyszerre nyomtathatnak a környezetükben található konfigurált eszközök mindegyikére. Mindezt tehetik úgy, hogy utána maguk választhatják meg, melyik készüléken kérik ki a nyomataik (ez az ún. Follow Me, vagy Pull Print képesség).
 
A feladatok és tulajdonosaik összerendeléséhez, az azonosításhoz a felhasználók informatikai azonosítóit, illetve megszemélyesítő eszközeit használja a rendszer (megszemélyesítő eszköznek általában a céges beléptető kártyát). A valóságban ez úgy működik, hogy a számítógép előtt ülő felhasználó a nyomtatásait egy eszközre küldi, de azok ebben a pillanatban még nem kerülnek kinyomtatásra, csak titkosítottan el lesznek tárolva a nyomatmenedzsment rendszerben. A feladatok akár össze is gyűjthetők, rendezhetők, törölhetők és menedzselhetők az összes felhasználó számára biztosított saját - akár még a számítógépükről elérhető - webes felületről is.
 
Ezek után az alkalmazó kiválasztja a számára éppen elérhető, megfelelő eszközt, ahol egyszerű azonosítási procedúra után hozzáfér a nyomtatásaihoz. Azonosítás után az MFP eszközökön tud másolást is kezdeményezni, így a nyomtatásvezérlés nemcsak a nyomatok biztonságát és elérhetőségét szavatolja, de illetéktelen használattól védi is a megrendelő eszközeit. Az azonosító eszközök (pl. kártyaolvasók) kompatibilitása a saját fejlesztésnek és gyártásnak köszönhetően az összes piaci szegmensen előforduló típusra kiterjed.

 

 

A PRIMON két verziója: