PRIMON

Nyomtatásfigyelés

A PRIMON Nyomatmenedzsment rendszer a nyomtatási eszközökről, a teljes nyomtatási környezetről és a felhasználók nyomtatási szokásairól szolgáltat adatokat. Teljeskörű monitorozást hajt végre a működtető informatikai közegben, felméri a telepített eszközöket, felderíti állapotukat, valamint folyamatosan megfigyeli a felhasználók által indított nyomtatási feladatokat. A gyűjtött adatokat azonnal, online elérhetőséggel megjeleníti a webes felületen, ahol pontosan követhető a korábbi és az aktuális nyomtatási környezet. Minden feladat bekerül a rendszerbe, a hálózatra kötött és a lokális portokra telepített eszközökről is szolgálhat felvilágosítással a rendszer.
 
A nyomtatásokról az összes lényeges jellegi információt gyűjti, azokat strukturált adatbázisba menti, ahonnan szűrésekkel és összerendezésekkel kinyerhetők az érdeklődő számára igényelt – akár - egyedi riportok is. A tételes adatok elérhetősége nincs korlátozva, évekre visszamenőleg elérhetők nemcsak az összegzett, de a részletes információk is. A monitorozást a felhasználó környezetére megszemélyesített programmodulok végzik. Ezek a modulok megfelelő konfiguráció mellett képesek a szerver komponensről önmaguk is automatikusan frissíteni a legújabb változatra, tehermentesítve ezzel a helyi informatikai szolgáltatókat.
 
A modulok úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legkisebb erőforrásokat foglalják le, egyszerű legyen a telepítésük, valamint védettséggel rendelkezzenek véletlen és szándékos leállítás ellen. A rendszer hálózati igénye rendkívül kicsi, akár szűk sávszélesség mellett is folyamatosan működik az adatok gyűjtése. Amennyiben a kapcsolat megszakad, úgy a kliensek egyedi eljárással tovább monitorozzák a környezetük, a hiba elhárítása után a központi komponensbe visszapótolják a hiányzó tételeket.